Naeye Verstraten

Altijd de nieuwste woonideeën

Leer:

Leer is een natuurproduct. Het is duurzaam, heeft stijl en is gemakkelijk in onderhoud. Op onze meubelen wordt vrijwel uitsluitend rundleer verwerkt. Hoewel voor meubelleer de mooiste huiden worden gebruikt, kan het voorkomen dat u littekens, schrammen, insectenbeten, schuurplekken en zelfs hoornstoten in uw meubel terugvindt. Deze plekken ‘werken’ niet meer, ze zijn vergroeid en beïnvloeden de duurzaamheid van het leer niet.

Onderhoud:

•   

Maak leer nooit schoon met vlekkenwater, oplosmiddel, terpentine of schoenencrème.

•   

Behandel vlekken meteen.

•   

Reserveer een speciale, leren zeem en zachte doek voor uw meubelen, zodat vuil en resten van reinigingsmiddelen uw schoonmaakpogingen niet kunnen dwarsbomen.

•   

Gebruik voor het dagelijkse onderhoud altijd een droge doek, stof leer regelmatig af met een zachte, niet pluizende doek, reinig en voedt het leer twee tot vier keer per jaar met het juiste onderhoudsproduct, zo houd u het leer soepel en krijgt het voldoende ‘voeding’, probeer onderhoudsmiddelen altijd uit op een onopvallende plek. Hard wrijven moet op alle leersoorten worden vermeden.

•   

Op plaatsen waar uw hoofd of handen in aanraking komen met het leer, bestaat de kans op een vetaanslag, op die plaatsen dient u dan ook extra zorg aan het onderhoud te besteden.

•   

Het leer kan door vocht minder sterk worden. Bij gebruik van bepaalde medicijnen kan transpiratievocht stoffen bevatten die het leer aantasten.

•   

Kijk uit met spijkerstof. Deze kan afgeven en is bovendien harder dan de bovenlaag van het leer. Slijtage aan het oppervlak wordt hierdoor versneld.

•   

Vlekken op het leer kunt u over het algemeen met een zachte lichtvochtige doek te lijf gaan, nadrogen met een niet pluizige doek.

Onderhoudsmiddelen:

Fixx leder care kit

Care kit voor leder. Om het leder te beschermen tegen het indringen van vlekken, behandelen met Leather Protector. Regelmatig reinigen met Leather Cleaner. Bevat: Leather Cleaner 250 ml  + Leather Protector 250ml + doek + spons.

Fixx ledercreme

Voor onderhoud van lederen meubels, kleding, tassen en tuigleder. Houdt het leder soepel en voorkomt scheurtjes door uitdroging. Geschikt voor alle afgedekte ledersoorten.

Fixx Oil-Wax Pull-up leather care kit

Care kit voor Pull-up leder. Pull-up revive houdt het leder soepel en verdiept de kleur. Bevat 250 ml Leather cleaner + 250 ml Pull-up revive + doek + spons.

Bycast Leather Care Kit

Care kit voor Bycast leder. Leather revive houdt het leder soepel en geeft het een aangename aanraking. Bevat 250 ml Leather cleaner + 250 ml Leather revive + doek + spons.

Meubelgarantplan leer

Het MeubelGarantPlan Leder biedt u voor een aantrekkelijke prijs de zekerheid van 5 jaar onbezorgd genieten.
Indien er binnen 5 jaar vlekken, ballpointstrepen of zelfs brandgaatjes ontstaan, die u niet zelf kunt verhelpen, wordt dit kosteloos door een van onze eigen lederexperts bij u thuis verholpen. Tevens heeft u recht op reparatie tegen sterk gereduceerd tarief bij andersoortige schades

Download hier de folder van meubel garant plan